Blog


Effectief vissen op karper

Vissen op karper is nog een hele kunst. Welk aas kan je het best gebruiken? Waar ga je vissen en hoe? In deze blog lees je het allemaal! 

Hengel, molen en lijn

Als je gaat vissen op karper is het belangrijk dat je een goede hengel hebt met een werpgewicht vanaf 2 tot 3 Lb. Als molen is een 5 tm 8000 serie baitrunner goed met een 30/100 lijn.

De rig en leader

Als leader is het handig om tube of gevlochten leader te gebruiken met een safety clip en een karperonderlijn met een goede trekkracht.

De stek

Als je een stek zoekt is het handig om goed te kijken waar je aasbubbels ziet en waar beschutting zit in het water. De karper zoekt beschutting onder planten, stijgers, boten etc. Het is belangrijk als je dicht tegen obstakels vist dat je dicht bij je hengels blijft om zo snel mogelijk de vis aan te slaan bij een run zodat die niet het obstakel in zwemt.

Het aas

Als aas zijn boilies vaak de eerste greep in de vistas omdat ze effectief zijn, in veel smaken verkrijgbaar en ze goed op de hair blijven en je geen last hebt van witvis. Niet alleen boilies zijn goed maar mais en tijgernoten ook. 

Visgroet!
Daan Rota 


« Terug naar overzicht