Blog


Effectief vissen vanaf het strand

Stekkeuze

Het strand is kilometers lang en vaak is het moeilijk om een stek te kiezen. Waar heb je de meeste kans om een vis te vangen?
Kijk als je het strand op loopt goed waar de golven dubbelslaan. Zoek tussen de dubbelslaande golven een plek waar de golven niet dubbelslaan en de zee wat rustiger is. Daar is de mui.
Een mui is een doorgang tussen 2 zandbanken waar de zee dieper is en het water in of uit gaat met het getij mee. De mui is dus ook een plek waar de vissen doorheen gaan en waar je veel kans hebt om een vis te vangen!

Materiaal en aas


Om vanaf het strand te vissen is het belangrijk om een goede strandhengel en molen te hebben. Ik vis zelf het liefst met gevlochten lijn om extra ver te gooien en zo in diep water te komen. Nylon lijn is ook prima te gebruiken op het strand omdat je bijna niet vast zit en je niet hard hoeft op te halen als je beet hebt. Als aas kun je het beste pieren, zager of tappen gebruiken. Als onderlijn is een lijn met wapperlijnen of afhouders (verzwaard) goed. Gebruik verder een ankerloodje van 150 tot 190 gram, als er minder stroming is kan je ook ander lood gebruiken of lichter lood.

Wat kun je vangen?

Vanaf het strand kun je in de winter goed wijting, schar, bot en - als het meezit - ook een gul vangen.
In de zomermaanden kan je goed zeebaars, bot en tong vangen.

Ga je nou vissen op het strand, dan wens ik je veel succes. Hopelijk kan je een mooi visje op de kant krijgen!

Visgroet!
Daan Rota


 


« Terug naar overzicht