Blog


Karpervissen op de Amstel

Karpervissen op de Amstel

Karpervissen is een grote passie van mij vandaar een verslag over een vistrip met mijn vader naar de Amstel van twee weken geleden.
 
Na al onze visspullen de dag van te voren te hebben nagekeken en klaar te hebben gezet, vertrekken we de om 5 uur richting de Amstel. 

We hebben een mooie stek gevonden in Ouderkerk aan de Amstel tegenover de monumentale kruidfabriek ‘De oude molen’. Na alles klaar gezet te hebben, beazen we de hengels met boilies en pop ups - de zogenaamde snowman - zodat het aas mooi recht op de bodem komt te staan. Ik vis met twee harrison balista’s met shimano baitrunners. De lijn die ik gebruik is korda subline 35/00 een flying backlet en als onderlijn korda tungsten tube. Dit zodat het geheel lekker strak op de bodem ligt. Verder jelly wire 25lb en als haak een korda kurv shank maat 6. Ook vis ik vandaag met 80 gram lood en een toploodje zodat de voorbij varende boten niet door de lijn kunnen varen. 

Alles in gereedheid brengen voor het vissen op karper

Nu alles klaar is wordt het tijd om de karperhengels uit te varen. Één hengel leg ik tegen het riet aan de overkant en de andere onder de brug.
 
De eerste uren gebeurd er niet veel. Tegen een uur of twaalf gaat mijn waker een klein stukje omhoog en weer omlaag, dit herhaald zich twee maal. Rustig haal ik mijn hengel binnen en ja hoor de eerste brasem heeft zich aangemeld na deze onthaakt te hebben gaat alles weer te water.
 
Om een uur of vier is het dan eindelijk zover. De pieper begint te gillen en de waker schiet tegen de hengel. Ik pak de hengel en heb direct contact met de vis. Deze gaat er meteen als een dolle vandoor en trekt enkele meters lijn door de slip. Gelukkig weet ik hem net te stoppen voor een paal die bij de brug staat. Na nog een paar felle uithalen geeft de vis het op en kan mijn vader hem scheppen. Nadat we hem op de foto gezet hebben leggen we hem op de onthaakmat en zetten we hem terug. Met een paar ferme slagen van zijn staart verdwijnt hij weer in de diepte terug in zijn element. 

Beet!

Na nog een paar uurtjes gevist te hebben zonder resultaat wordt het weer tijd om op te ruimen en richting huis te keren.
 
Tot de volgende blog en veel plezier met vissen!
 
Groetjes, Kimberley

 


« Terug naar overzicht