Blog


Roofvissen op plassen, stadswateren, poldersloten, kanalen en meren.

Roofvissen op plassen, stadswateren, poldersloten, kanalen en meren.

Met veel plezier schrijf ik dit laatste blog van dit jaar alweer en wat een mooi jaar hebben we achter de rug! Hierbij van mij de laatste tips van het jaar, natuurlijk gericht op de komende maanden.
 

Viskleding

Als je gaat vissen is je kleding van groot belang, juist ook om warm te blijven. Het kan zo maar ineens kouder worden, en daar moeten je goed op voorbereid zijn. Er zijn hier zo veel mensen met even veel wensen. Van der Niet Hengelsport heeft voor roofvissers een uitgebreid assortiment van prima warmtepakken en thermo kleding van kwaliteit die ook nog eens scherp zijn geprijsd. Kijk eens wat bij je past.
 

Roofvissen

We hebben op veel wateren kunnen vissen en de temperaturen blijven maar aan de hoge kant. Zelfs nu in december zitten we nog in de dubbele cijfers. Vorig jaar was het -7 graden en lag er over al sneeuw. Voor nu betekent dit dat we kunnen blijven roofvissen in veel soorten wateren. Duik eens de polder in en neem een handje vol kunstaas mee. Een spinhengel tot 60 gram en je kun je lol op. Let op duikers en kruispunten en gegarandeerd dat je snoek tegen komt. Neem kunstaas dat niet dieper dan een meter diep loopt, en werp eerst de kant waar jij staat in stroken af. Daarna werp je naar de over kant in een waaier vorm alles goed uit.
 

Vissen op kanalen

Ook op de kanalen daar is altijd wat te doen, ook hier weer kun je volop aan de gang. Neem nu een keer als kunstaas een stil shads mee, die laat je afzakken tot je de bodem bereikt, met de tip van de hengel iets omhoog, spin je de shad terug. Een loodkopje van 10 gram is nu al genoeg. Kans op snoek, baars en snoekbaars. En vaak niet de kleinste exemplaren! Het mooie van kanalen is dat er altijd wat stroming staat. Kijk eens naar de mannen van het populaire streetfishing, die vangen altijd op kanalen en stadswateren. Probeer zeker de stadskern eens waar zo’n kanaal door loopt. Bij bruggen,  stads en kademuren wemelt het vaak van de vis. Neem een strakke spinhengel, dunne sterke lijn van 12/00 en een dunne onderlijn van 10 kilo. Bijvoorbeeld die van top merk Dragon. Die hebben zeer goede lijntjes voor deze visserij. Een schepnet met lange steel ins nu een must. Want je zal niet de eerste zijn die zijn vis slecht kan landen omdat je hoog boven het water staat te vissen.

Roofvis-vangen-op-meren

Vissen op meren en plassen

Op meren en plassen ben ik zelf nog steeds te vinden. Met kunstaas of een aasvis. Ik doe van alles om een roofvis te pakken te krijgen. De snoek volgt de school witvis die naar de winter rustplekken zwemmen. Weet je die plekken te vinden dan kun je wel eens met je neus in de boter vallen. Ook hier weer plekken die enige diepten hebben. Jachthavens zijn nu de plekken waar de voorns hun rust vinden met in hun kielzog de roofvissen. Een stevige karperhengel met dobber en aasvis aan een enkele dreg is vaak het ultieme wapen. Lijn dynema 33/00 (is ongeveer 18 kilo) stuitje een 30 cm boven de bodem. Schuifdobber 20 gram, loodje van 20 gram er onder, dan een onderlijn, met dregje nummer 1 en je bent al klaar. Prik de dreg in de rug van de aasvis, en kijk in het water hoe die hangt. Krijg je een aanbeet wacht dan 7 seconden met aanslaan en je zit goed. Plaats de dobber daar waar je een roofvis kunt verwachten. Onder bruggen, dukdalven, afgemeerde boten. Kijk wel even op je Vis-app of je er mag vissen want daar in al die havens lopen de regels nog al uit een. Maak er een mooie maand van met mooie vissen. In de webshop vind je alle materialen die ik dit jaar besproken heb. Lees een blog even terug als jou visserij er in voor komt. Dan vind je zeker die dingen die bij jou manier van roofvissen past. Ik  ga ook nog even het water op deze maand.
 
Het kan nog steeds ..
 
Veel visplezier en natuurlijk prettige feestdagen!
Pim "Dutch" Busker 


« Terug naar overzicht