Blog


Snoeken met doodaas

Februari is de mooiste tijd van het jaar om te snoeken. De havens liggen vaak vol met witvis en dus ook met snoek. In dit blog vertel ik jullie over mijn snoekavontuur.

Stekkeuze

Het belangrijke bij het vissen op snoek is de stek. Goede stekken vind je bijvoorbeeld bij bruggen, havens, gemalen of sluizen. Ik ben gaan vissen in een haven. ’s Winters houdt de witvis zich daar op onder de boten.

Aas 

Snoek is een roofvis. Dat houdt in dat het een kannibaal is en op andere vissen jaagt. Een snoek kan een vis eten die maximaal de helft van zijn eigen lengte is. Het beste aas voor mij voor snoek is blankvoorn van ongeveer 20 cm. Voor het doodazen kan je in principe elke witvis gebruiken, maar zeevis werkt soms net even wat beter.

Materiaal

Voor het snoeken met doodaas heb je een stevige hengel nodig. Denk bijvoorbeeld aan  een doodaashengel of een karperhengel, met daarop een grote spin- of karpermolen. Als lijn is het handig om een 30/40 honderdste lijn te gebruiken.
Als je gaat doodazen is het ook handig om een onthaakmat, onthakingsgereedschap en  een net mee te nemen.

Montage

Als montage gebruik ik een 25 grams snoekdobber die tussen twee stuitjes vastzit met daaronder een schuifloodje en een doodaastakel. Met deze montage kan je zelf de diepte instellen. Vaak vis ik 30 cm boven de bodem, maar als ik de snoeken zie springen soms ook hoger.
Hopelijk heb ik je hierbij genoeg info gegeven! In de winkel kunnen we u natuurlijk nog meer vertellen!  

Visgroet,
Daan Rota
 


« Terug naar overzicht