Blog


Trollen op snoek

Vandaag ga ik met de boot trollen op snoek. Ik geef uitleg over het aas waarmee ik vis, de stekken en hoe ik vis.

De stek

Als je gaat trollen op snoek kan je in een korte tijd veel stekken afvissen. Zo maak je ook meer kans dat je een snoek passeert. Als je gaat trollen is het goed om een paar meter uit de kant te varen zodat je op de talud van ondiep naar diep vist, waar de snoeken zich graag vestigen. Beschutting zoals overhangende struiken en omgevallen bomen in het water vinden ze ook fijn, om zich in schuil te houden en een mogelijke aanval in te zetten.

Aaskeuze

Bij de aaskeuze is het belangrijk om te kijken hoe diep het water is en of het helder of troebel is. Ik ging trollen op een wat troebeler water dus pakte ik licht gekleurd kunstaas. Qua kunstaas is het mooi om swimbaits te gebruiken. Je kan zelf bepalen hoe diep je ze laat lopen en ze natuurlijk bewegen. Ik viste met een plug van Abu Garcia waarmee ik deze dag veel ving!

Hoe trollen?

Als je gaat trollen is het belangrijk dat je niet te snel, maar ook niet te sloom gaat. Snoeken zijn vaak slomer als het water kouder is en sneller als het water warmer is, zo kan je zelf aan de temperatuur van het water bepalen hoe hard je gaat varen. Het is ook handig om een snelheid te maken en te kijken naast de boot of je kunstaas goed zwemt.

Hengel en molen

Als hengel en molen voldoet een korte spinhengel met een 2500 tot 4000 molen met een lijn van ongeveer 10kg trekkracht. Een korte hengel is van belang zodat je makkelijk vanuit de boot kan vissen! 

Hopelijk heb ik je hierbij genoeg info gegeven om een mooie vis te vangen vanuit de boot! Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een bepaald product? Dan kunt u altijd de winkel binnen wandelen of contact met ons opnemen

Visgroet!
Daan Rota 


« Terug naar overzicht