Blog


Vissen op rog

In deze blog ga ik op het Spaanse eiland Gran Canaria vissen op rog! Ik ga vissen vanaf een pier op het strand en daar ga ik ga jullie alles over vertellen.

Gran Canaria 

Afgelopen herfstvakantie was ik op vakantie naar Gran Canaria. Van voorgaande jaren weet ik dat de roggen ‘s avonds dicht bij de kust komen om eten te zoeken. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt.
Op de eerste dag van de vakantie ging ik gelijk mee naar het strand om aasvissen te vangen. De aasvissen bestonden vooral uit dorades en makreel.
‘s Avonds gingen we daarmee vissen op rog… en we vingen ze! Om 19:40 hadden we hem aangeslagen en een uur later was hij bij de kant terwijl we maar 15 meter vanaf de pier visten!
Roggen zijn enorm sterk doordat ze plat zijn en zichzelf kunnen vastzuigen aan de bodem. De rog was een pijlstaartrog van 1,5 meter. We hebben hem onthaakt en weer teruggezet. Wil jij ook zo’n vis vangen? Ik leg je graag uit hoe je dat kunt doen.

Materiaal

Voor het vissen op rog heb je groot materiaal nodig.  
Als hengel gebruikte ik een 20lb hengel met een Penn sargus 8000 molen met 60/100 nylon lijn, Een reel voldoet ook. Als montage gebruik ik 120 grams lood met daaraan een 80/100 onderlijn en een grote gamakatsu haak met daaraan een vis.
Wat je veder nodig hebt is een stel spierballen om de vis te kunnen houden!

Plek en tijd

De beste plek en tijd voor het vissen op rog is vanaf een pier, havenhoofd of in een haven. Het beste is om in de schemer te vissen; dan trekken de roggen naar de kust om eten te zoeken.

Tips

Als tips voor het vissen op rog is het handig om altijd een tang mee te nemen, pijlstaartrog heeft een enorme stekel op zijn staart met gif dat je kan doden. De haak zit er snel in vast, dus je hebt een goede tang nodig. Het is ook van belang om de lijn vaak te controleren op beschadiging.

Hopelijk heb ik je hierbij genoeg geïnformeerd.
Vragen? Je kunt altijd langskomen in de winkel!
 
Visgroet!
Daan Rota


« Terug naar overzicht