Blog


Vissen op snoekbaars

Ik ging lang de IJssel, in de omgeving van Zwolle, vissen op snoekbaars. In dit blog vertel ik hoe ik dat deed. Ook leg ik uit hoe je de meeste kans maakt op het vangen van een snoekbaars.

Locatie

De locatie is een heel belangrijke factor. Snoekbaars is een vis die van veel stroming houdt. Daarom vis ik het meest in de stroom naast kribkoppen of in de hoofdstroming. Het is per dag verschillend, maar vaak helpt het om je hengel vanaf de kribkop in waaiervorm uit te werpen om zo de vis te vinden

Uitrusting

Als je gaat vissen op de IJssel is het belangrijk dat je een stevige hengel hebt met een werpgewicht van ongeveer 15 tot 40 gram en een lengte van 2.70m. Door de harde stroming heb je vaak een zware loodkop nodig - tussen de 18 en 28 gram.

Qua molen gebruik ik een Daiwa fuego 4000 Molen met een 13/100 gevlochten lijn. Daarmee heb ik een grote inhaalsnelheid en kan ik de vis van veraf vlot binnenhalen. De shads die ik op de IJssel gebruik zijn allemaal rond de 14cm lang. Wil je meer kleinere vis vangen, dan raad ik aan om 9cm te gebruiken. Het is belangrijk om een halve meter fluorcarbon voorslag te gebruiken omdat er veel stenen liggen.  

Meer weten?

Ik hoop zo genoeg informatie te hebben gegeven. Heeft u nog vragen? Kom dan gerust langs in de winkel! 

Visgroet,
Daan Rota
 

 


« Terug naar overzicht