Merken
Born to perform!
Het merk TICA is zeker geen nieuwkomer op de markt. De oorsprong van TICA ligt bij het bedrijf Everwinner in de stad Taichung (Taiwan), hier werd in 1965 begonnen met het maken van machine-onderdelen voor productielijnen. Kort hierna werd begonnen met de productie van hoogwaardige producten voor de hengelsport. De reputatie van Everwinner op het gebied van innovatieve producten en hoge kwaliteit is door de jaren heen gerust legendarisch te noemen. In 1991 werd het merk TICA gelanceerd. Na eerst jarenlang als leverancier van meerdere bestaande merken te hebben gefungeerd was dit hét moment voor Everwinner om een eigen label te creëren en zich een plek in de hengelsportwereld toe te eigenen. Het merk kan zich sindsdien meten met alle grote merken van hengelsport materialen op onze planeet.

Met een jaarlijkse productie van ca. 1.500.000 molens en reels is TICA een grote speler in de hengelsportwereld waar ruim 1000 mensen werkzaam zijn! TICA heeft door de jaren heen vele patenten voor innovatieve ontwerpen aangevraagd zoals bijvoorbeeld het ‘CYBERNETIC FRAME CONCEPT’ welke uniek is en een flinke verbetering betekend voor de stijfheid van het frame van een werpmolen wat zich vertaald in minder slijtage aan de draaiende delen, meer stabiliteit en een betere lijnopspoeling. Ook het IOS lijnmanagement systeem is een state-of-the-art hoogstandje van wereldklasse.
Het merk TICA heeft een uitstekende prijs kwaliteit verhouding op de markt en hecht veel waarde aan de duurzaamheid van haar modellen. Kijk maar eens naar de gebruikte materialen, aantallen lagers (waarvan veel gebruik wordt gemaakt van corrosiebestendige RRB lagers) en de gebruikte techniek. (CNC gefreesde onderdelen, one piece frame, lijnmanagement, waterproof sealing etc.)

Albatros heeft samen met de ingenieurs van TICA een selectie gemaakt van molens en reels speciaal voor onze markt welke uitblinken in kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, zeker vergeleken met andere producten op de markt in de (prijs)klasse waar ze in vallen.